Emelie Östergren

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Emelie Östergren (1982) är utbildad på Konstfack i Stockholm där hon fick sin kandidatexamen 2007. Hennes serier och illustrationer har publicerats i böcker, antologier, serietidningar, tidskrifter och fanzins både i Sverige och utomlands. Med en stil som kan beskrivas som avantgardistisk och experimentell med inslag av fantastik och surrealism har hon utvecklat ett maner som är helt unik. Så här berättar hon själv;

Som liten kunde man ofta hitta mig med ett ritblock – ritblocket fyllde jag med hus, träd och skjutande gubbar. I tonåren satt jag i vårt mörka garage och målade människor, människor lika ensamma som jag själv då kände mig. Jag tog en paus från garaget och deltog i en målerikurs i skärgården. Där, bland erfarna målare i övre medelåldern, upptäckte jag att måleri kunde vara mycket mer än bara ett tidsfördriv. Genom måleriet hittade jag en djupare mening med mina bilder och jag fick tillträde till en egen fantasivärld som under tonårstiden hjälpte mig att stänga ute den hemska omvärlden. I fantasin fann jag en trygghet och ett välbefinnande som jag inte kunde hitta någon annanstans. År 2007 tog jag min kandidatexamen och med ett litet stipendium från skolan åkte jag till Berlin. Där kom jag att praktisera hos serietecknaren Lars Sjunnesson och jag tog med ens ett kliv in i seriernas värld. Där är jag nu.

www.emelieostergren.se

The Duke and his army

Evil Dress

 

Reply