Mattias Adolfsson

Mattias Adolfsson (1965) är utbildad på HDK (Högskolan för Design & Konsthantverk) i Göteborg. Han har jobbat med 3D-animation för datorspel, musikvideor och film sedan 1995. 2006 valde han att lämna livet som fast anställd och istället satsa på en karriär som frilansande [analog] illustratör. Sedan dess har han genom sin blogg (mattiasa.blogspot.com) där han visar bilder från sina skissböcker skaffat sig både fans och frilansuppdrag över hela världen. Hans blogg är numera en av världens mest följda ”sketchblogs”. Mattias Adolfsson bor i Sigtuna med sin fru Cecilia, barnen Olivia och Rosa och hunden Asta.
»Mattias’ brain is where Tim Burton meets Richard Scarry. His drawings are elegant and witty and insanely imaginative – but most of all they are enormously inspiring.«
Danny Gregory
http://www.mattiasadolfsson.se/

Reply